söndag 2 maj 2010

Fler datorprogram

Det finns en uppsjö av andra enklare datorprogram som man också kan använda till stickning, både hand och maskindito. Jag har inte provat något utav dessa program. Vanligen finns en demo så man kan testköra och se om man tycker om dem.

SweaterWizard med flera är ett program främst avsett för handstickning men det borde gå bra att använda programmet till maskinstickning. Det gäller bara att göra ett maskprov och stoppa in rätt siffror. Utvecklaren är en ytterst hängiven kvinna som gör allt för att hjälpa till om det trasslar. Programmet finns för Windows 7.

Design-a-pattern är utvecklat av maken till en maskinstickare Ileen Levy. Programmet har funnits länge och finns i en mängd olika varianter. Beskrivningen man får ut ser ut att vara i notationsform. Även detta program är uppdaterat för Windows 7.

SweaterMaker för windows snubblade jag på häromdagen. Det är också utvecklat för maskinstickare och ser lite grann ut som alla andra. Beskrivningen blir i notationsform även här. Programmet är uppdaterat och fungerar även för Windows 7.

Wild Stiches är ett program som kom för något år sedan. Det ser ut att vara lite mer avancerat än övriga här ovan. Här finns en modul där man kan göra ytmönster. Man har ingen möjlighet att föra över till stickmaskinen men istället för att rita ytmönster med papper och penna så är datorn ett rätt bra alternativ. Aningen dyrt är det kanske också, men det måste var och en själv avgöra. Här finns också en demo att ladda ner och prova. Jag kan inte hitta någon inforamtion om vilka operativsystem programmet klarar.

Med Win-Crea kan man inte göra mönster på tröjor men väl ytmönster. Har man en elektronisk Passap kan man föra över sina mönster direkt till stickmaskinen. Vi andra kan säkert skapa ytmönster med detta program Det är gratis och det är ju en stor fördel.

Jag är helt säker på att det finns program jag inte nämnt här. Skriv och berätta! Vilket är ditt favoritprogram för övrigt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar