måndag 14 mars 2011

Maskinstickningsträff

I går hade vi en mycket inspirerande maskinstickningsträff i Stickbutikens lokaler. Träffen blev snabbt fullbokad och vi hade t.o.m. folk på reservlista.

Vi maskinstickare känner oss ofta ganska ensamma med vårt intresse och därför är man beredd att resa ganska långt för en sådan här träff. Det kom folk från Hudiksvall, Gävle, Nyköping och givetvis från Stockholm för att delta. Det är roligt!! Det var en härlig blandning av nybörjare och mer vana maskinstickare och det gjorde att vi alla kunde få med oss ny inspiration och nya kunskaper hem i bagaget.

Vi hade 4 olika stickmaskiner uppsatta som man kunde prova olika saker på.


Här visas några deltagare hur en Silver Reed LK-150, som är en enkel mellanstickare, fungerar.

Sedan tränade deltagarna flitigt på uppläggning, stickning, ökning, minskning, avmaskning och mycket annat.


Här står vi samlade runt min konvertibla stickmaskin Brother Kx395 som både är en standard- och en grovstickare.


Här pågår grundläggande stickning på en Silver Reed SK-280, en standardstickare med hålkort.

Dagens mest avancerade stickning skedde på en Silver Reed SK-840, elektronisk standardstickare med DesignaKnit. De stickade huvudsakligen spetsstickning.

Det fanns en mängd olika saker att öva på och det provstickades sjalar med hål rad i mitten, uppläggningsremsor, vantar, spetsmönster, kanter, mudd med plockat spetsmönster m.m.
Dessutom hann vi titta lite i olika maskinstickningsböcker och prata en väldig massa maskinstickning.

Vi i Kullerbyttan hoppas att några av deltagarna återkommer på våra träffar på tisdagskvällar. Det skulle också vara roligt om några maskinstickare ute i landet startade en till lokalgrupp för maskinstickare, så vi kunde ha lite utbyte av varandra. Vi maskinstickare behöver träffas mer!

Kort sagt så var det en mycket givande dag som gav mersmak!

5 kommentarer:

 1. Åh så trevligt det låter och så trist att inte kunna vara med.
  Men vad är det för trevlig maskin du har som är konvertibel? Låter väldigt intressant. Får kanske höra mer om den när vi ses vid tillfälle.

  SvaraRadera
 2. Tack för en jättetrevlig och lärorik dag. Det var roligt att det var så många som var intresserade. Nu skall jag sätta igång och sticka sjal med den fina kanten som vi fick lära oss.

  SvaraRadera
 3. Prizilla: Jag berättar gärna mer om min Kx395 när vi ses.

  Inger: Det var så roligt att du kom!

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha haft kul. Jag har också en KX395 här hemma i Provence.

  SvaraRadera
 5. Hej. Vad kul att läsa om er träff. Här nere i Skåne har vi ett gäng maskinister som regelbundet träffas och njuter av fika och lite maskintjat :o) Alltid kul att träffa likasinnade. Och det finns utrymme för fler :o)

  SvaraRadera