måndag 15 februari 2010

Stickdag med Kullerbyttan


Igår var det dags för vår Stickdag med Kullerbyttan. Några stycken från Stockholmsområdet och så en ända från Gävle. Som alltid när maskinstickare träffas blir det en salig blandning av prat, fika och prova på maskin.

Stickledare var ett ämne vi avhandlade under dagen. En stickledare är en finurlig mojäng där man helt enkelt ritar upp sitt tilltänkta plagg och sedan matar in siffrorna från sitt maskprov och så kan man sticka helt utan problem. Lenas stickledare, som är inbyggd i hennes gamla elektroniska maskin, fungerade riktigt bra.

Plätteringsteknik talade vi också om . Det är ett sätt att sticka så att man får ett garn på utsidan och ett på insidan. Mössan här är stickad i den tekniken.

På LKn är det hur enkelt som helst att sticka med den här tekniken men på hålkortsmaskinen 280 är det svårare att trä garnet rätt. När man väl lyckats få garnet på plats är det lika lätt som att sticka slätstickning.

Sara lyckas till slut få garnet på rätt ställe. Inte helt lätt men det gick!

Alla kände vi oss nöjda med dagen. Vi maskinstickare är ju inte så bortskämda med att få träffa andra så en dag som denna är väldigt rolig.

1 kommentar:

  1. Vad kul att läsa om er träff. Det är guld värt med andra maskinister. Synd att vi är så utspridda över landet. Jag går och hoppas på att något av mina Stockholmsbesök ska ske samtidigt som en träff hos er. Det hade varit så kul.
    Sussie

    SvaraRadera